Tuesday, January 27, 2009

alam persekolahan di bainOon

dah brapa hari cuti skola aku lupa nk citer psl persekolahanku di bainun
hakhak
okey dgr sini apa yg aku nk ckp~~
hari first aku melangkah di bainun utk 2009 lerw
aku daftarkan diri hari rabu 7hb jan 2009 kat dewan skola
ada 42 org je sumer 8a 2org 7a and sorg6a
aku siap dari umah and bertlk pkul 9.00 pki baju skola tue
after daftar mcm biase lerw dgr pengetua ceramah kat dpn aku plak tido zzz...
and then pegi asrama kemas loker owh yes..aku dpt dorm c4 x lerw ssh nk panjat tgga tiap ari
and then mak pown blk
tggl lerw aku disana nasib baik mira farha and lianawati satu dorm apalagi buat kecoh lerw kitog
ptg tue ingtkan x der prep rupa2nyew ada alamak!dh lambat aku pegiprep pkul 3.45 x pernah dibuat org and sbb ari tu ari rabu so diorg tgh berlatih kawat mcm mane nie aku dh lambat
aku pow buat muke selamba lalu dpn cikgu
nasib baik x kena panggil~~
mlm tue kitorg satu batch x pegi prep mlm apalagi buat port f4 kat c9 lps tue buat bising
akhak best gilew
esok nyew pegi skola ada lerw seminar and blabla..
keje aku sng je tido!!
ptg tue aku burn prep ptg x kantoi mlm tue pown aku burn prep mlm mcm biasa buat port kt c9 tgh best2 sembang tiba2 lalu ckg liana alamak kantoi!!
kena tls nama ckg ckp esok kena apa2 jgn mrh ckg
mlm tue sembahyang hajat mcm2 buat takot~~
esoknyew kt perhimpunan kena pggl jumpa ckg disiplin
sumer kena rotan
hakhak best glew kenangan yg aku xkan lupa baru dua hari kt skola dh buat perangai
esoknyew dh taubat pegi prep x der burn dh
mcm apa jer..
boring glew x der buat apa2 dh dpt kelas aku dpt masuk kelas 4 miu ckg pki mskkan jea
x ksah lerw
mmg dpn nyew bdk rayuan msk best ramai glew
jumpa am,fira,pain,fadhil,aidil ramai lg..
ptg tue jumpa fadhil kuang asam punya bdk ada ke dia ckp
ecah sombong glew ko mentang2 dh dpt 8a ko sombong yea
aku blur jela
aku heran lew mcm mana ko yg muka dungu nie blh dpt 8a heran btol aku

kuang asam ko fadhil!!!
jumpa aidil kt kantin~~
glew ecah dh sombong x nk lyn aku dh
aidil sori x prasan ko
apsal tgn ko berbalut tue
owh aku x keje kt umah so aku pown cari pasal lew
shengal btol aidil

ampun kpd siapa2 yg aku x tegur bkn aku sengaja x tegur tp aku x prasan atau sibuk
ampun~~
bila dpt jadual klas serius aku rasa mcm nak pindah skola time tu jugak
ckg shuk ajar addmath WHUT!!
OMG somebody help me!!im drowning
alamak dpt plak ckg garang ajar addmath plak tue comform aku nk terkencing time dier ajar
tiap hari aku jumpa ckg arba'ayah mintak tkr klas 4 sigma tapi dier ckp x blh sbb aliran sama
hidup aku dh tkr jadi warna itam
setiap kali dier msk klas aku pegang pensel pown terketar2
klas tue dh mcm L.O.T.D (lord of the darkness)
kecut perut
ari tue aku lupa nk semak buku dier pown mengamuk lerw
dier suruh syazani amik rotan dier kt moto
naseb baik rotan dier hilang tp dier ttp rotan kitorg dgn marker pen tue
jari aku luka skt siot
yg pelik tue aku sorg je yg sampai berdarah org lain biase jew
itu yg musykil tue
maybe sbb aku nie murid kesayangan dier kot
nie satu citer lg batch f4 mmg dah menjadi hobi mls tukar baju pj after waktu pj
so kitorg nie mmg akan dikejar oleh ckg disiplin
and ari tue terjadi lerw aksi kejar-mengejar dgn ckg disiplin
aku pown termasuk skali dlm golongan itu
ckg disiplin jadi polis kitorg nie jadi perompak hakhak best gilew
bile dh dpt apalg kena rotan lerw selalu nyew biler ckg.K rotan x skt aku pown dgn muka selambanyew hulur jela tangan kat dier sap!!
gilew sakit siot!!berbekas sam[pai ari nie tgn aku rasa nyilu
tu lerw buat masalah lagi
kena pown~~
blh dikatakan tahun nie tahun pembalasan sbb
thn lps2 aku slalu buat masalah tp x pernah kantoi
tha list:
aku slalu fly tanpa kebenaran
blk umah time bkn mmg blk
burn prep all the time
burn kelas ckg sc
x pegi tuition class

mcm2 lagi sume yg aku buat nie x pernah kantoi
tapi tahun nie aku baru buat brapa je mslh dh kena
after kena rotan sbb burn prep sumer janji akan pegi prep and kalu nk burn pown after 1 semester
tp aku x
lps satu mggu kena rotan aku dh burn blk
sederet satu mmg aku burn
sbb apa sbb pertama aku demam(sbnarnyew x lerw demam sampai nk mati)
sbb kedua ptg2 panas x tahan ddk kat kelas
reason yg baguskan??
nasib baik x kantoi
bdk dorm aku dh lali dgn perangai aku nie
sabar jela yea
cuti nie mcm2 keje ada
addmath 100 soalan mau pecah kepala otak aku
bio
chemistry
math
bi
bm
agama islam

klas aku nie blh dikatakan klas praktikal
sbb sume ckg praktikal akan mengajar kitorg
dh elok2 ckg harison ajr math tkr ckg siti plak
bio ckg afzan ajar tkr ckg feradhira from sabah
mmg chumel slalu nyew time bio bdk llk tido after tkr ckg sumer mata terbeliak
gatal!!
aku mmg x dpt thn mata time klas bio
so apa lagi aku pown tido lerw
tiba2 ckg tanya aku pown blur
nasib baik sumer org satu klas tue tlg aku
kitorg nie mcm aur dgn tebing saling tlg-menolong hakhak
thanks sume!!
tapi kalu time addmath sorg kena x der saper2 yg berani nk tlg sume diam membisu
ceh!!(masalah nyew aku pown sama jgak)
takder saper barani tlg

aku rasa taun nie mcm taun baru bg aku kt skola bainun
sbb diri aku yg lain
kalu dulu bkn sumer bdk f3 aku lyn ad sesetengah tue aku x tau nama pown walaupown dh 3 thn blaja sama2
skrg sume aku lyn and kenal
kalu dulu nk ckp dgn bdk klas lain malu gilew(ceh)
tp skrg x der malu2 dh maybe sbb dh unite and matured kot
hakhak~~
apa2 pown i lurve my new life in bainon
in fact aku nie dh senior so kuasa tue mcm besar je
hakhak
kalu nk tegur junior pown tegur je anytime
yg plg best time gc slalu ckp pasal hormat-menghormati junior hormat senior
form4 and form5
best gilew...
time form 1 msk lagi best sume nyew kecik2 je(x prasan dier pown time f1 kecik glew)
sng nk buli
tp aku bkn nyew jenis pembuli tau
aku nie seorg kakak yg penyayang baik hati and ramah
puji diri sendiri kalu x saper nk puji diri kita kan??
as long bdk tue hormat aku aku x kan cari pasal
tue motto hidup aku kt bainun
and buat apa yg ko suke as long x kacau org lain
lagi satu jgn kisah apa yg org lain ckp psl ko
sbb you are what you are

No comments: