Thursday, February 17, 2011

cerita campur-baur

pagi semalam,hari khamis ni bukan main2 lagi
along kata serious dia nak bersalin
jadi kami pun berlagak serious sikit
:)

pagi2 lagi along rush ke hospital ipoh and terus kene tahan dalam labor room
tgh hari tu baru my mum and i dtg
bwk dania sekali

*lagak cerita org first time experience hal-hal ni

agak ramaila patients hari tu
ramai muka bakal2 ayah hari tu
(including abg long)
semua muka pandang pintu dewan bersalin
menunggu doktor keluar dari pintu tu dan cakap
'your wife dah bersalin,tahniah'

sebalik muka2 gembira ada juga seorg ayah yg terpaksa mendengar
khabar berita yg tak dijangka
baby dia tak dpt diselamatkan
anak sulung
ada la terpandang gambar dia dlm phone si ayah
.......................

dan ada juga bakal ayah2 yg hampir pengsan selepas keluar
dari dewan bedah
sbb tak boleh tengok darah
ok ni mmg lawak
:)

saya duduk situ dari pagi smpai ke pkul 2pg
semua parents saling bercerita
mcm keluarga besar je dlm hospital tu

anak along tak cukup bln
tak matang lagi & sgt kecik
msk tanya nak tunggu smpai bila?
sampai bila2 pun takpe.saya sanggup :)
tp blk juga 2pg tu
penat berganda

* do pray for her :)

4 comments:

senorita. said...

ecah! semoge kak ana selamat bersalin.semoge selamat kedue duenye.huhuhu.kak yas doakan.kirim slm auntie kak ana abg long sume taw! taw! heeee.nati kalo blk sane kak yas bwk hadiah beby baru :)

aisyah said...

nnt kak yas blk ipoh WAJIB bwk hadiah utk baby
haha! :)

senorita. said...

insyaAllah..haha.nati kak ana dah delivered update taw taw! heeee.

aisyah said...

insyaallah :)