Tuesday, July 5, 2011

notes for you


eish, tak sukala lelaki yg perangai mcm *censored by blog

mesti selalukan merungut macam tu?
tapi dengan orang yang benci itula kita kene hidup dengan dia 24/7
bayangkan hadap muka dia setiap hari untuk setahun
*phew

saya bukannya anti-lelaki
bukan juga pemboikot golongan lelaki.
tidak.
cuma saya memang tak suka perangai lelaki yang memang tak munasabah
*macam mana tu?
begini:

*betulkan cermin mata
*tarik nafas

lelaki yang tak berkelakuan macam yang sepatutnya

kalau dah rasa diri tu umur 18 jadi mestila kene berperangai macam orang yang umur 18 bukan?
bukannya main-main macam budak kecik pegang guli campak barang sini-sana.

lelaki yang panas baran

pftt,jangan ingat diri sendiri je yang nak lepas geram.
ornag lain pun ada tahap kesabarannya tapi masih bokeh dikawal.
bawak-bawakla baca al-quran
lagi elok bukan?

lelaki yang ingat memaki hamun itu sangat cool

ini lagi satu
kalau boleh dalam satu ayat tu semuanya ayat memaki hamun
cakap depan perempuan, silang kaki sambil berkata denagn lantangnya
ingat orang perempuan suka ke?
memang tak la!

lelaki yang pakai rantai 

elok-elok muka bersih cakap kalau boleh nak cakap dengan semut
tapi pakai rantai.
untuk apa?
tahu tak lelaki yang pakai rantai sama je macam orang nak jual CD cetak rompak
'sini bang beli CD bagus punya!'

lelaki yang tak hormat perempuan

memangla perempuan kaum lemah tapi bukan maksudnya kami nak suruh lelaki hormat bagai.
dahulukan kami pun sudah cukup baik.
faham-fahamla fizikal kami.
kami bukannya nak menggatal okay?

lelaki yang tak hormat orang yang lebih dewasa

benda biasa.
cubala respect lectures dan kawan.
sama umur pun apa salahnya kalau kita respect bukan?
tak ada rugi apa la.

lelaki yang kriteria begini perempuan mana yang suka.
pandang sebelah mata pun tak.

kalau rasa diri ada sikap sebegini
cubala ubah
tak susah bukan?
:)

2 comments:

shafiq zulhilmi said...

am i like this? :(

aisyah said...

mestila tak :)))

baik kan?
HAHA! :)