Wednesday, August 15, 2012

ayuh kembali ke sekolah

jangan nak sayu bagai you'olls!
3 september 2012 semua mahasiswa mahasiswi lepasan asasi dan matrikulasi bakal melanjutkan pelajaran kembali dan bakal memegang sijil degree.
amboi nama tak boleh nak glamour lagi ke?

syukur alhamdulillah, tahniah semua.
lepas keputusan UPU keluar, riuh-rendah di facebook dan twitter.
masing-masing nak cerita dapat sambung bagai.

" i you'olls dapat sambung kat UKM!"
"UM destinasi baru!"
"uitm Shah Alam here i come!!"
excited betul.

saya hanya mampu pandang je time line yang dipenuhi dengan tweet unversiti bagai di malaysia.
dan terima kasih banyak-banyak, at least you'olls bagitau i segala jenis nama universiti kat malaysia ni. haha
ada juga yang terpesong jauh course, sabar segala yang terjadi adalah ujian dan percaya pada takdir dan hikmah :)

jadi ceritanya di sini, saya sambung belajar lambat lagi.
boleh over-over sikit raya ni.
tak perlu nak berdiet bagai sebab seminggu lepas tu nak masuk U.
tak glamour la kalau gemuk, nanti abang-abang hot tak pandang.
HAHA
luggage pun tak perlu dikemas.
sebab

.
.
.
.


i you'olss insyaAllah bakal menjadi mahasiswi di Universiti Tunku Abdul Rahman (UTAR)
atau lebih dikenali sebagai univertiti cina pada 15 October 2012.
*sila jangan jealous
kenapa cina?
sebab majority semua students cina, hanya 10% melayu dan india.
jadi nampak tak berapa kerat je melayu?
mandat tinggi ni, mewakili bangsa melayu di sana. haha
sila jangan hasut saya lagi untuk ubah fikiran.
this is a final answer.

kelebihan jadi penuntut minority ni.
apa je kelebihannya, ntah.
apa yang saya tau
 - dekat dengan rumah
- tak perlu fikir nak sewa rumah bagai
- tak payah nak susah-susah ikat perut sebab malas nak menapak cari makanan.
-tak perlu nak fikirkan housemate yang tak sekepala.

duduk rumah
makan kat rumah
study kat rumah
semuanya di rumah
*tepuk tangan ramai-ramai

mohon segala berjalan lancar.
sila jangan bersikap racist ye you'olls
i orang baik, muka pun suci sila layan saya sebaiknya.
meow!!