Tuesday, December 30, 2008

keputusan di tanganku

betul apa yg aku harapkan semalam bnr2 berlaku..
aku tdk tidur till pukul 5.00 pagi..
perasaanku mula bercelaru..kusut..lagi 5 jam aku bakal mendapat keputusan pmrku
pukul 9.00 pagi mak sdh lama pergi ke skola dan berpesan
'nanti call mak tau..cpt siap dah pkl brapa nie...
and then kami semua bersiap tpt pkl 10.00 kami semua sdh bersiap-sedia..
alg call rupa2nyer dia baru bgn tidoo
'along!!! cpt lerw sikit pkl brapa dah nie..'
kami semua b'tlk pada pkl 11.00 lbh..
aduh lwtnyew..
abg long sdh bersiap-sedia dgn video camnyew..lagi membuatkan aku rasa gelabah..
'abg long ttp lerw video cam. tue.....'
okey bertolak..
tika ku sampai ke gate skola aku nampak amalina di dlm kereta dgn muka yg sedih dan menangis.. knapa nie...aduh.. kusut2
lps parking kete aku kluar yg menemaniku adalah alg dania dan abg long yg x lps dgn video cam. nyew..rimas2
saat ku msk ke dlm dewan aku sdh fikirkan strategiku smlm..
ingt aisyah apa yg perlu dilakukan
aku terus pergi ke meja miss lim(dgn mukanya yg kelihatan tng)
sblm ku adalah asilah aku dgr dia ckp resultnyew x okey..omg why....
and then my turn

miss lim:hi aisyah..apa khabar..
aisyah:miss lim sehat?
aku bersalaman dgn ckg2 dgn tgn yg mengigil2
miss lim:okey aisyah cari dulu sijil aisyah k.
aisyah:ermm..(dgn cepat aku capai segala sijil2 ku)
miss lim:okey aisyah rasa aisyah dah buat yg terbaik ke?
aisyah:(fikir sedlm2nyew)dah kot...
miss lim:knapa nmpk nak nangis nie..sbr2
aisyah:miss lim brapa result saya?
miss lim:okey nak bagi kat saper nie.aisyah ke kk. nyew?
along:meh nie akk tgk dulu
aisyah:okey......
abg long n along:uish..nie je yg aisyah mampu jgn risau aisyah dah buat yg t'baik.
aisyah:huh(apa maksud disblk ayat2 tue?)
abg long:eish2 sumer..............12345678 8A
aisyah:hah...sob..sob..ok..thanks ckg trima kasih bnyk2
miss lim:ok tahniah aisyah..

and then aku call mak aku..
aisyah:mak aisyah dpt 8A
mak:yeke????kira btol2
aisyah:(dlm keadaan yg blur)12345678..btol lerw mak 8A
mak:yeke nie...ok lerw tahniah
aisyah:cis..main2 pulak wa..wa..wa...

aku segera menuju ke kereta nurul kluar membabi buta
aisyah dpt brapa
sob..sob.. dpt 8A je..
hah!!!tahniah2(sambil memelukku mcm aku pergi x kembali jew)
sumer ucap congrates kat aku owhhh gumbira nya




abg long tanya nak pegi mana nie?pegi jusco lerw..
hakhak
abg long blanja kitorg mkn kat kenny rodgers..
mkn besar and then dia bagi aku n ati teddy..chumel
bila byr ha..nah ko saper suruh blanja kat kenny rodgers kan dah melayang duit..
after that pegi main bowling plus seorg makhluk 'kwn nurul' faiz
time nie x dpt dilupakan after best2 main aku pown tggu lerw bola nie
apsal lmbt sgt..so aku pown amik lerw bola lg satu warna yg sam ingtkan berat pown sama coz x prasan brt dier
dgn bangganyew aku pown blg dgn confident nyew
eh???mana bola???rupa2nyew bola aku t'lps ke blkg..arghhhmalu nyew siapa ada paper bag
diorg plak time tue lerw nak smbg so x prasaan lerw diri ku ini yg sdg malu
woi..nmpk x apa yg berlaku???
diorg blur je
aku pown melutu lew di tgh2 alam sumer pndg lps tue baru diorg prasan bola aku jth ke blkg..diorg gelak mcm x ingt dunia cis..x guna btol lerw..aku pown control lerw and then mamat cina kat sblh tersengih2..rupa2nyew dier nmpk apa yg b'laku..
aku pndg dier dgn pandangan yg tajam terus dier diam
hakahak..tkt jgak yea..
and then aku ttp meneruskan hidup ini..
faiz no.1
abg long no.2
nuoi no.3
aku no.4 (64)
farid no.5
okey lerw tue
thanks a lot abg long alg and sumer yg support ari nie
faiz i will waiting for my present..hakhak

blk rumah mak pulak blanja mkn kat kdai mamak okey lerw tue
kenyang perut..
hakhak..thanks mom
~xoxo~

3 comments:

Azian hasan said...

aisyah,
Tahniah! Nak belanja apa? ataupun tunggu sampai result spm nanti baru belanja. Senang cerita..upsr, pmr dan spm sekali harung aje..jimat..ekonomi kan dah meleset.
Cakap kat Nurul sekali ha...dan sesiapa yang berkenaan.

newr0ll said...

makyan!
neh nurul ouh~
aisyah ckp tggu smpai semue orang kawen dulu!
senang cte~~
bajet 2009!

mama~eeNa said...

bestnye auntie baca blog aisyah. auntie pun terketar jg wak2 nk ambik result pmr ank auntie sampai x blh tido mlm tu. Ank ambik result tp mak yg kecut perut. Congrats aisyah!!Ucap tahniah pd mak aisyah skali ok.