Wednesday, September 28, 2011

hari lepas-lepas

satu minggu suntuk berdepan dengan final exam.
macam tak ada apa-apa je
tapi hati masih gerun,memikirkan possibility yg akan berlaku.

'macam mana kalau ada fail ye?'
'3.0 boleh dapat ke?'
'kalau aku fail kene bayar balik ke duit gov tu??'
*soalan ke-3 agak bodoh tapi harus dipertimbangkan :)

hari ahad habis paper CTU081 dengan hati yg membara aku nak balik rumah.
tapi paper tu massih dijawab dengan tenang.
walaupun setengah hall dah kosong,bunyi cengkerik je
biarkan ! habiskan dulu jawab !

straight ke seremban
nak kejar train pukul 8.30 train last!
sampai-sampai,kaunter tutup
baru pukul 6 ptg kot !
tanya kaunter ktm,mmg sah tutup.
call bahagian ETS dia boleh cakap takde ke ipoh mlm tu ?
-.-

habis tu kat internet tu ada tulis ets silver-ipoh kenapa?
dengan banyak barangnya,takkan la nak naik komuter ke KL sentral.
malu beb !

pilihan yg ada:

1. naik komuter ke KL sentral
2. pilihan pertama 
3. tak payah fikir lagi, komuter lagi 5 min nak sampai.

peringatan
penggunaan bahasa yang agak kasar untuk menunjukkan perasaan yang real kepada pembaca
sekian :)


shit, dengan luggage + bag bagai bawak juga ke komuter.
tempat paling strategic, tepi pintu
ahh, tak ksah la ganggu orang nak kluar masuk ke yg penting bag aku nak letak mana?
seremban - kl sentral
1 jam aku diri beb !
1 jam bukan kejap -.-

sampai BTS lagi ramai masuk
semua nak ke KL sentral.
dahla surrounded by mat indon + bangla semua adala
aku sorang je perempuan kat situ *2 la termasuk akila :)
tiba-tiba ada seorg lelaki ni offer seat
dia ingat aku pregnant ke???

i really appreciate,tapi adfa lagi yang memerlukan,bukan
mungkin muka separuh mati kot -.-
ada sorng bangla ni boleh pulak himpit-himpit aku.
kau ingt aku tak faham bahas kau.
lagi sekali kau dekat aku bagi side-kick.
lelaki kat hujung tu tengok je,'apsal tak tolong?'
mmg shit betul makhluk-makhluk asing ni.

sampai KL sentral semua berpusu nak kluar
'macam mana nak kluar ni?'
nasib baik ada sorang ni tolong bwkkan luggage yg besar bagai nak mati tu
*terharu 

destinasi kedua: kaunter ETS
'cik, ke ipoh yg terdekat ada?'
semua habis dik
'hah, habis?'
*ETS every hour ada,macam pelikkan habis

sial! org ramai-ramai ni nak pegi mana beb!

takde pilihan dah
ke kaunter KTMB
'tiket ke ipoh ada?'
ada last, ke butterworth 
'okay,alhamdulillah'

terbalas juga sakit hati dengan makan McD
dahla PMS lagii la membara
haihh

keretapi lembab
2jam baru sampai
layanla movie dgn Nescafe panas
di kantin
sampai 1.30pg baru sampai
:)

selama ni aku percaya e-ticket di KTMB.sampaila seremban buat hal
serius aku rasa agak shit di seremban.
memang b$@#
teringat makcik aku ada cakap,'nak kawin dengan orang sana ke?'
dulu aku gelak
sekarang aku jawab 

memang takla,serious aku benci orang sana.
-.-